Ще гласувате ли?

vote_1563949bНаближават избори… отново. Така че за пореден път опираме до важния и наболял проблем – да гласуваме ли? Остават 4 дни до важния ден, така че все още имате време да помислите и да решите как да постъпите.

Аз лично съм ЗА гласуването. Мисля, че то е наш дълг като граждани на тази страна. Освен това са ни известни порочните практики с купуването на гласове, които няма как да се избегнат, но начинът да ги неутрализираме частично е именно като смекчим тяхната сила. Колкото повече хора стигнат до тъните стаички и подадат своя глас, толкова по-малък ще бъде процента на предварително уредените гласове. Тежестта им ще намалее, както и съотношението им спрямо реалните гласове.

Знам, че е трудно да гласуваме доверието си на някого от текущите кандидати за кметове и общински съветници. Вероятно са малцина тези, които реално ще оправдаят очакванията ни, така че в това отношение се налага да изберем “по-малкото зло”. Може би никого от кандидатите във вашия район не ви допада и не му симпатизирате. Разбирам това, но също така съм сигурен, че има някого, когато не харесвате повече. Няма да ви е приятно, ако в крайна сметта спечели той или тя, нали? Начинът да предотвратите подобен развой на събитията е, като дадете гласи за друг кандидат.

Аз мисля този път да отида и да гласувам. Дори бих отишъл още сега, защото ми дойде до гуша от множеството агитации, промо кампании и реклами, с които ме облъчват постоянно. Искам тези избори да минават най-накрая и да се свърша с цялата галимация. Надявам се също резултатите в неделя вечер и понеделник сутрин да покажат едно по-високо ниво на процент гласоподаватели. Наистина мисля, че ще е за добро 🙂

Google+ Comments