Камери в офиса?

camera_office Камерите в офиса определено няма да са най-приятното нещо за служителите ви, но в случай, че през него преминават много клиенти и има за какво да се тревожите като документация или ценности, добре е да поставите видеонаблюдение в офиса, така че при възникнал проблем да могат да се прегледат камерите и да се установи как обективно са протекли събитията.

В нашия офис отдавна сме инсталирали подобна система, и определено мога да кажа, че не беше нито прекалено скъпо, нито монтажът отне много време. Не сме имали и проблеми впоследствие със системата – поддръжката й също не е скъпа, напротив, дори получихме гаранция за нея.

Видеонаблюдението определено ни дава допълнителна сигурност, макар малко да се бърка с приватността ни. С времето обаче, забравихме почти напълно за камерите и станахме като участниците в Биг Брадър – напълно естествени и без чувството, че „някой ни гледа“.

За щастие досега не се е случвало да има случай, в който да се наложи да преглеждаме записите или да гледаме камерите в реално време, и още по-добре. Смешно е, но понякога човек има чувството, че ом не е използвал системата си за сигурност, тя все едно никаква работа не е свършила и само си е хвърлил парите за нея. Изобщо не е така, разбира се. Самата система вероятно е достатъчна, за да отблъсне крадци и хора, които иначе биха си позволили да направят неща, за които ще съжаляват.

В обобщение бих казал, че ако работата ви е с клиенти, посещаващи офиса ви, или в него има прекалено много ценности, е добре да го защитите както с видеонаблюдение, така и със СОТ и стабилна, блиндирана врата.

Google+ Comments