Аз

Като заклет фен на математиката, просто няма как да не ви позволя последния онлайн инструмент, който си намерих за решаване на задачи, а и на всичкото отгоре – български! Сайта се казва www.Kandidat.BG и от него могат да се решават задачи по учебния материал от 7 до 12кл. – предназначен е основно за подготовка за изпити и матура за седмокласници и зрелостници.
Та сайтчето е прекрасно, могат да се провеждат изпити с време, което съответства на трудността на избраните задачи. Но може би най-голямото предимство, с което може да се похвали Кандидат.БГ, е най-пълната база данни от задачи и решенията им – поне няколко хиляди са от абсолютно всички теми, които се изучават до края на средното образование. Лично аз не знам да има сборник с толкова задачи, а и ако има, ще тежи поне 5 килограма, за друг подобен български инструмент също не съм чувал, кажете ми ако вие знаете.
Та сега от време на време си уплътнявам времето и си правя умствена гимнастика с този сайт, който помеждудругото е напълно безплатен, ако не се ползва за солидна подготовка. Опитайте и вие ако се радвате на математиката или пък ако случайно ви предстои да кандидатствате или да се явявате на зрелостни изпити по математика.
Друг един такъв сайт, за който знам, е КханАкадеми.ком, но той е на английски. В случай, че се справяте добре с езика, там освен да решавате задачи, можете и да гледате образователни клипове, които са обяснени изключително елементарно и покриват по-голямата част от преподавания в България материал по тази наука.

Google+ Comments