Аз и дългата ми коси

Тъй като от няколко години поддържам по-дълга дължината на косата си, получавам упреци от близките си. Според тях мъжете трябва да бъдат с къси и прибрани коси, защото иначе не изглеждало прилично. Сега обаче живеем във времена, в които всеки може да покаже своята индивидуалност, а моята е вързана с по-дългата ми коса.

Вдъхновение за прическата си не получих от някоя известна личност, която да демонстрира, че е модерно. Всъщност причината е резултат от дълбоко вътрешно убеждение за промяна. Както жените обичат често да сменят цвета и дължината на косата си, така и аз реших да предприема подобна промяна.

Фризьорът ми бе изненадан от взетото от мен решение, но ме подкрепи като ми направи невероятна фризура. Чрез техниката, която използва, косата ми можеше да расте и да има прилична форма. Трудно ми бе първите шест месеца, тъй като се налагаше да оформям косата си по определен начин докато порасне достатъчно.

Необходимо бе да полагам и повече грижи за нея – да избера добър шампоан и балсам. Наложи се да се оборудвам и със сешоар, за да може да изсъхва по-бързо след баня. Въпреки че цял живот съм обръщал внимание на косата си, сега ми се стори някак по-сериозно.

Така лека-полека, стъпка по стъпка, успях да се сдобия с хубава визия на косата си. След още шест месеца беше достигнала достатъчна дължина и можех да експериментирам. По тази схема карам вече от около две години и още не ми е омръзнала.

В момента ми прави впечатление, че все повече млади мъже отделят по-специално внимание на фризурата си и си позволят по-голяма дължина. Мога да кажа, че дори е модерно. Този факт ме кара да се чувствам добре, защото мога да го използвам като сериозна основателна причини при следващ спор с близките ми относно дългата ми коса.

Google+ Comments