150 фрази на италиански език за начинаещи

Не е лесно да се учат нови езици. Поне на мен не ми е никак лесно и винаги се притеснявам, когато е необходимо да говоря на чужд език било то английски, немски, френски или др. За нито един от тях не мога да кажа, че го владея свободно или че не се притеснявам да не излезе непредвидена глупост от устата ми. Какво да се прави, езиковата бариера е сериозен  проблем…

Предполагам, че не съм единственият човек, който се чувства така. Лично за себе си обаче аз започнах да се самообучавам с идеята да подобря уменията си. Не мога да кажа, че съм постигнал особен напредък до момента, но всяко положено усилие е по-добър вариант от никакво усилие, нали? Затова понякога си пускам да слушам и да гледам онлайн уроци по английски например. Произношението на “преподавателите” е по-бавно, дикцията е по-отчетлива и определено ги разбираш по-лесно. В последно време обаче (не знам поради каква причина) проявявам интерес и към италианския език. Случайно попаднах на това видео, които, ако изгледате внимателно и се опитате да запомните изразите в него, реално ще ви научи на 150 полезни и ежедневно използвани фрази на италиански.

А ако проявявате интерес към други езици, сигурен съм, че и за тях може да се намерят онлайн уроци. Все пак YouTube е доста голямо пространство, в което се намират полезни клипчета.

 

Google+ Comments