Какви са тенденциите при инверторните климатици?

mnogo klimatici v redica

Климатиците са системи, които търпят непрестанни промени по дизайна и характеристиките. В стремежа си да създадат перфектен баланс между естетика и функционалност производителите усъвършенстват технологията все повече и повече. В следващата статия ще си поговорим за това какви са настоящите тенденции в света на климатичната техника.

Функции за икономичност

Модерните инверторни системи се отличават със своята енергийна ефективност. Уредите разполагат с най-различни функции за пестене на енергия. Това включва икономичен режим, тих режим и дори програма за самопочистване. За през нощта има специални режими, които да гарантират тишина и спокойствие на обитателите. Всички тези опции са създадени, за да осигуряват максимална продуктивност на машината, без да увеличават сметките за ток. Същевременно с това те създават повече комфорт на потребителите.

У нас такива модули се предлагат на различни места, а разнообразието става все по-голямо с навлизането на нови компании на пазара. Иновативни режими притежават актуалните модели инверторни климатици на klimatici.bg. Част от тях включват сензор за човешка активност, функция Sleep, 3D auto режим и 3D I-see sensor (с възможност за локално регулиране на въздуха). Някои уреди са проектирани с М-образна форма на топлообменника, повишаваща ефективността с 10%. Допълнителна икономичност пък осигурява употребата на фреон R32. Освен, че е доказано по-щадящ за природата, защото е три пъти по-малко замърсяващ, той също допринася за намаляване потреблението на енергия по време на работа. Има и други функции, които няма да споменаваме, тъй като те са много. Истината е, че всеки производител се стреми да предложи нещо впечатляващо.

Зелени технологии

Няма как да не споменем зелените технологии. Днес вече всяка индустрия се ориентират към екологосъобразност, така че не е изненада, че производителите на климатични системи също мислят в тази посока. Фокусът не е само върху високата енергийна ефективност, но и върху намаляване отделянето на вредни емисии в околната среда. Новите модели инвертори са проектирани така, че да замърсяват по-малко природата. Както вече споменахме, единият механизъм е употребата на ново поколение фреон, който се характеризира с нисък потенциал за глобално затопляне и много по-добри енергийни показатели от предишните хладилни агенти, влагани в тези модули.

Друг механизъм е използването на екологично чисти материали в направата на самия уред. Те не само допринасят за неговата икономична работа, но също така са щадящи за околната среда.

Стилен дизайн

Новите инверторни климатици изпъкват с извити линии без ръбове или прости геометрични фигури. Съществуват различни стилове, които да паснат на вкуса на отделния потребиел. Все повече компании имат специални серии климатици с красив изчистен дизайн, различен от стандартната визия на тези уреди. Те са толкова компактни и стилни, че спокойно се сливат с декора. Други компании предлагат специални текстилни протектори в различни цветове, чиято цел е да превърнете климатика в един своеобразен аксесоар в помещението.

redica s klimatici razlichni vidove invertorni

Повече компактност

Друга тенденция при инверторните климатици е разработването на по-компактни тела. Идеята е те да са по-малки и по-леки, за да заемат по-малко място. Така могат без проблем да бъдат пренасяни от едно помещение в друго или от магазина до дома. Самият монтаж също се улеснява. По-голямата компактност осигурява и повече удобство. А климатикът позволява да бъде монтиран на повече места поради умаления си размер.

По-здравословен въздух

И не на последно място, новите климатици се използват не само за отопление и охлаждане. Те вече са пречистватели на въздуха. Благодарение на богатата гама от филтри, всеки с различна роля, модерните системи успяват да премахнат голяма част от замърсителите във въздуха и до 99% от вирусите и бактериите. Има отделни филтри за йонизация, които убиват вредните микроби, след което подобряват качеството и свойствата на въздуха. Смята се, че отрицателно заредените йони действат благотворно на здравето. Те помагат за отпочиването на мозъка, подобряват концентрацията и съня. Съответно среда, наситена с отрицателни йони, е полезна за тялото, а вие можете да си осигурите такава, като използвате пречистващата система на инверторните климатици.

Google+ Comments