Шоколадови десерти, които всеки мъж може да приготви

Posted on April 4, 2016

Ще ви дам 3 причини защо да се научите да готвите тези три рецепти:

 • За да покажете на любимата си жена, че държите на нея;
 • За да спечелите жената на своето сърце;
 • Защото тези шоколадови десерти с плодове са лесни за приготвяне, а да изненадате някого с тях е голям жест.

Аз съм малко романтик по природа и държа на хората до себе си. Искрено вярвам, че когато ценим любимия си човек, е хубаво да му го показваме по различни начини и един от тях е именно чрез храната. Вижте колко често дамите приготвят на мъжете си именно техните любими рецепти. Защо и ние да не връщаме жеста от време на време? И, разбира се, трябва да е с нещо сладко и шоколадово.

Затова ви предлагам три вкусни десерта, които са лесни и всеки мъж би могъл да ги приготви – дори да не е стъпвал в кухнята до сега.

Рецепта №1 – Плодова салата с шоколад и сметана

Тази рецепта е изключително лесна. Тя дори не изисква готвене. Просто нарежете в стъклена купичка няколко вида плодове. Например банан, ягоди, портокал и киви. Разчупете няколко парченца шоколад и ги разпръснете сред плодовете. По желание украсете със сметана (от онази, която е в бутилки като от спрей) или залейте с една лъжица мед.

Рецепта №2 – Палачинки с шоколад

pancakes-martinПалачинките не са толкова трудни за приготвян, колкото си мислите. Тестото ми се разбърква за 10-на минути. Може да пробвате със следните съставки: 4 яйца, 250 мл прясно мляко, 1 лъжица кисело мляко, ванилия и пожелание бакпулвер. Добавяте брашно, докато не получите подходящата смес. Тя трябва лесно да се разстила в тигана, но и да не е твърде течна. Ако прибавите малко какао, тестото ще стане кафяво или иначе казано шоколадово. Най-важното е да ги пържите в тиган с малко мазнина и незалепващо покритие, а всяка готова да мажете със съвсем малко масло. Поднесете готовите палачинки с течен шоколад или ги заливате с разтопен на водна баня. Добавете нарязан на шайби банан, ягоди или горски плодове.

Рецепта №3 – Сладолед

И не, не е нужно да правите домашен сладолед – може да се пробвате, но не е задължително. Достатъчно е да купите една голяма кутия, да загребете 2-3 топки от него и да ги пресипете в красива чаша или купичка. Сложете няколко парченца плод по избор и украсете с 2-3 блокчета шоколад на върха. Подсладете със сметана или мед отново по ваша преценка.

Сега виждате ли, че тези рецепти не са никак сложни? Но изненадата от тях и усмивката, която ще получите, ще си струват усилията. Така че, мъже, запрятайте ръкави. Кой от тези плодово шоколадови десерти бихте опитали?

Шоколадови десерти, които всеки мъж може да приготви
Rate this post

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

Categories: Любопитно


2 Responses

 1. Future health:

  Обожавам гии..всичките

  15.07.2016 12:52 Reply

 2. Бауфен:

  Ох, че хубава статия. Веднага я препращам на съпруга ми.

  25.08.2016 15:18 Reply

Leave a Reply