Неприятни обитатели

Posted on May 5, 2014

Една сутрин, докато отивах към кухнята, за да си направя кафе, видях  тлъста хлебарка да преминава по пода пред мен. Въобще не ми допада идеята да съжителствам с такива дребни съквартиранти, които вечер да се разхождат из апартамента необезпокоявани и да си търсят нещо за хапване.

През деня купих един спрей от аптеката по препоръка на приятел. Като се прибрах в къщи напръсках с него всички ъгли и первази. След това оставих отворен прозорец , за да се проветри и излязох навън. Реших, че проблемът е разрешен докато след няколко дни пак станах свидетел как едно от дребните черни създания се беше намърдало близо до хладилника. Явно спреят, който купих ги е отблъснал само за малко.

Второто средство, което приложих този път не беше спрей. От аптеката ми предложиха препарат на пудра и ме убедиха, че е доста ефикасен.  Напудрих доста обилно в кухнята и в другите стаи, като гледах да не пропусна и най- малките пролуки. Просто нямаше как нещо да премине пак по пода и да оцелее. На  сутринта започнах да се оглеждам навсякъде за неприятните пълзящи посетители. На другия ден реших вече да изчистя препарата по стаите и да не очаквам отново изненади сутрин.

Въпросните изненади обаче пак ме споходиха след една седмица. Започнах да се чудя възможно ли е да се отърва от тях и как?

Трябваше вече да се вземат по-сериозни мерки. И този път се обадих на фирма за борба с вредители по домовете. Напръскаха навсякъде в къщи, дори по мебелите и шкафовете. Отминаха вече няколко месеца и не съм виждал хлебарки  у дома. Последният метод се оказа финала на борбата ми с тях.

Неприятни обитатели
Rate this post

Google+ Comments

Tags: , , , , , , ,

Categories: Любопитно


Leave a Reply